ОБЩИ УСЛОВИЯ за физически лица

I. ПРЕДМЕТ
Настоящите общи условия са предназначени за регулиране на отношенията между фирма „Грозданов инженеринг 7“ EООД, Пловдив, България, адрес: ул. „Свети Климент“ 12 и клиентите, на електронен магазин www.FunkyART.bg , собственост на фирмата.

II. ДАННИ ЗА ДОСТАВЧИКА
Информация съгласно Закона за електронната търговия и Закона за защита на потребителите:
1. Наименование: „Грозданов инженеринг 7“ ЕООД
2. Седалище, адрес на управление, а дрес за упражняване на дейността и данни за кореспонденция: ул.“Свети Климент“ 12, гр.Пловдив, България
3. Вписване в публични регистри: ЕИК 205424948
6. Номер на удостоверение за администратор на личните данни №

III. ОСНОВНИ ПОЛОЖЕНИЯ
1. Използването на www.FunkyART.bg от потребителите ги обвързва автоматично с правилата на настоящите Общи условия, с които потребителите се съобразяват за цялото време на ползването на сайта, от първоначалното влизане до напускането му. Преди финализиране на електронната заявка за покупка, слагайки отметка „Съгласен съм с условията и ги приемам”, същите се съгласяват изцяло, приемат и се задължават да спазват настоящите Общи условия. В противен случай не може да се направи поръчка.
2. Настоящите общи условия дават информация на потребителите за правата им при използване на информацията и услугите в сайта. Всеки един потребител, работещ със сайта, е обвързан с правилата на настоящите общи условия от момента на влизане в сайта до напускането му.
3. Цените на стоките, поместени в www.FunkyART.bg, са с включен ДДС и са в български лева.
4. www.FunkyART.bg има право по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните продукти и цени. Някои от публикуваните продукти може да бъдат с визуална разлика между показаната снимка и действителния продукт (разлика в габарити, разлика в цвят), да не са актуални или някой от посочените цветове на текстила в момента да не е наличен, при тези случаи www.FunkyART.bg не поема отговорност да ги актуализира. Част от информацията публикувана в Сайта е възможно да се отнася до продукти, които не се предлагат и не са достъпни в момента.
5. Продуктите, които се намират на интернет страницата на www.FunkyART.bg, представляват публично предложение по смисъла на чл.291 от ТЗ.
6. След поставяне на отметка „Съгласен съм с условията и ги приемам”, потребителите се съгласяват да закупят стоките, намиращи се в „Кошница”. Това ще се счита за потвърждение на поръчката и за сключен договор за доставка.
7. www.FunkyART.bg не носи отговорност за картинки или снимки, както и всички други обекти в сайта, попадащи под защитата на патентното и авторското право, предоставени от потребителите на интернет страницата /сайта/. Умоляваме носителите на права, касаещи материали, предоставени от нашите потребители, да ни уведомят своевременно за това, като представят необходимите доказателства, след което тези материали ще бъдат премахнати от интернет страницата /сайта/.
8. www.FunkyART.bg си запазва правото да предлага на останалите си потребители вече направен по идея на клиент дизайн, освен ако авторът на дизайна изрично не е заявил несъгласие за това при поръчката му.
9. При използване на модула „Създай дизайн“ цената на готовия продукт се калкулира от модула. Ако по някаква причина има промяна в цената, то www.FunkyART.bg е задължен да уведоми потребителя в рамките на 24 часа от постъпването на поръчката. Всички останали продукти са с посочени цени.
10. www.FunkyART.bg може да откаже доставка на потвърдена поръчка, ако се окаже, че стоките не са налични. Потребителят ще бъде уведомен за това на посочените в поръчката му електронна поща или телефонен номер.
11. Потребителят се съгласява, че www.FunkyART.bg има право да приема или изисква авансово плащане за сключените с потребителя договори за покупко-продажба на стоки и тяхната доставка в определни ситуации или при изработка на индивидуална за клиента поръчка. Потребителят избира самостоятелно дали да заплати на Доставчика цената за доставка на стоките преди или в момента на доставката им в този случай.
11. Заплащането на избраните продукти от потребителите може да се извършва чрез разплащане при доставка (НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ с пощенски паричен превод) или по банков път ( ПЛАТЕЖНО НАРЕЖДАНЕ или ВНОСНА БЕЛЕЖКА).
12. Съгласно чл. 57, т. 3 от ЗЗП потребителя няма право да връща стоки, изработени по индивидуална поръчка или съобразно неговите индивидуални изисквания.

IV. ХАРАКТЕРИСТИКИ на електронния магазин
Електронният магазин, собственост на фирма „Грозданов Инженеринг 7“ ЕООД е досъпен за потребителите на адрес в Интернет https://funkyart.bg, чрез който потребителите имат възможност за да сключват договори за покупко-продажба и доставка на предлаганите от www.FunkyART.bg стоки. Това включва и създаване на профил и регистрация с цел разглеждане на предлаганите стоки от www.FunkyART.bg, покупка или някой от другите предлагани услуги. Да сключват договори за покупко-продажба и доставка на стоките, предлагани от www.FunkyART.bg , да извършват всякакви плащания във връзка със сключените договори www.FunkyART.bg , съгласно поддържаните от www.FunkyART.bg начини за разплащане. Да получават информация за нови стоки, предлагани от www.FunkyART.bg. Да преглеждат стоките, техните характеристики, цени и условия за доставка. Да бъдат уведомявани за правата, произтичащи от закона предимно чрез интерфейса на страницата на www.FunkyART.bg в Интернет. Да упражняват право на отказ от договора, сключен от разстояние за стоките, предлагани от Доставчика, за които правото на отказ от договора е приложимо. С попълване на данните си и натискане на бутоните „Да, приемам“ или „Регистрация“, Ползвателят декларира, че е запознат с тези общи условия, съгласен е с тяхното съдържание и се задължава безусловно да ги спазва.

V. ТЕХНИЧЕСКИ СТЪПКИ ЗА СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР ЗА ПОКУПКО-ПРОДАЖБА
ПОТРЕБИТЕЛИТЕ сключват договора за покупко-продажба с www.FunkyART.bg по следната процедура:
1. Извършване на регистрация в www.FunkyART.bg и предоставяне на необходимите данни, ако Ползвателят няма до този момент регистрация в www.FunkyART.bg или чрез заявяване на стока без да се извършва регистрация;
2. Влизане в системата за извършване на поръчки на www.FunkyART.bg чрез идентифициране с име и парола и друг начин за идентификация;
3. Избиране на една или повече от предлаганите стоки на www.FunkyART.bg и добавянето им към списък със стоки за покупка;
4. Предоставяне на данни за извършване на доставката;
5. Избор на способ и момент за плащане на цената;
6. Потвърждение на поръчката;
7. Ползвателите могат да сключват договора за покупко-продажба с www.FunkyART.bg и без извършване на регистрация, като използват съответната функционалност в интерфейса на електронния магазин www.FunkyART.bg

VI. ДОСТАВКА

1. Доставката на поръчана чрез онлайн магазина стока се извършва от представител на куриерски фирми Еконт или Спиди;
2. Доставката се осъществява до личен адрес или до офис на някой от двата спедитора;
3. Доставката е с фиксирана стойност на географската територия на Република България от 5.99 лв до офис нa фирма Speedy, 6.99 лв до офис на фирма Еконт и 7,99лв до адрес на клиента и безплатна при покупки над 99 лв с доставка до адрес или офис на куриер. Извън географската територия на Република България стойността на доставката е за сметка на клиента и се калкулира според текущите тарифи на превозвачите, използвани за нея;
4. Поръчки за над 99лв са с БЕЗПЛАТНА доставка;
5. Доставката обичайно отнема между 1 и 5 работни дни като периода зависи от графика на посещение на куриерските фирми до населеното място, до което се доставя, почивни и празнични дни, но не по-късно от 30 работни дни, считано от датата, следваща изпращането на поръчката Ви. Срокът за доставка може да е различен при индивидуални поръчка или такива, при които е необходима допълнителна обработка на файловете или генериране на изцяло нови, както и при възникнал проблем с комуникацията (сгрешен телефонен номер или грешка в други предоставени данни);
6. Срокът на доставка на стоката и началният момент, от който тече, е определен за всяка отделна поръчка поотделно във www.Funkyart.bg, освен ако стоките са поръчани една поръчка с обща доставка.
7. www.Funkyart.bg не носи отговорност за забавяне на доставката по вина на превозвача, но с готовност ще съдейства за разрешаване на проблема;
8. Не се извършват доставки на официалните празници, обявени за неработни, както и през почивните дни;
9. При доставка, www.FunkyART.bg Ви предоставя възможност за „преглед на продукта преди заплащане“.

VI. ПРАВО НА ОТКАЗ

Информация относно упражняване правото на отказ от договора(Приложение № 7 към чл. 47, ал. 4 от ЗЗП)
Стандартни указания за отказ:
1. Право на отказ от договора от разстояние или извън търговския обект.
2. Имате право да се откажете от настоящия договор, без да посочвате причини за това, в срок 14 дни.
3. Срокът за отказ е 14 (четиринадесет) дни считано от датата, на която Вие или трето лице, различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на стоките или при договор, съгласно който потребителят поръчва много стоки с една поръчка, които се доставят поотделно: датата, на която Вие или трето лице, различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на последната стока. За да упражните правото си на отказ, трябва да ни уведомите за Вашето име, географски адрес и ако имате такива, телефонен номер и електронен адрес и за решението си да се откажете от договора с недвусмислено заявление, например писмо, изпратено по пощата или електронна поща. Можете да използвате приложения стандартен формуляр за отказ, но това не е задължително. Можете да попълните и подадете по електронен път приложения стандартен формуляр за отказ или друго недвусмислено заявление за отказ на нашата електронна поща: office@funkyart.bg. Ако използвате тази възможност, ние своевременно ще Ви изпратим по електронна поща, съобщение за потвърждение на получаването на отказа. За да спазите срока за отказ от договора, е достатъчно да изпратите съобщението си относно упражняването на право на отказ преди изтичането на срока за отказ от договора.
4. Действие на отказа. Ако се откажете от настоящия договор, ние ще Ви възстановим плащанията за отказаните продукти, които сме получили от Вас, включително разходите за стандартна доставка, без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни считано от датата, на която ни информирате за Вашето решение за отказ от настоящия договор. Ще извършим възстановяването, като използваме същото платежно средство, използвано от Вас при първоначалната транзакция, освен ако Вие изрично не се съгласите за друг начин без това да е свързано с допълнителни разходи за Вас. Имаме право да отложим възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно или докато не ни представите доказателства, че сте изпратили обратно стоките, в зависимост от това, кое от двете събития е настъпило по-рано. Очакваме да ни изпратите или да върнете обратно стоките без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 (четиринадесет) дни след деня, в който сте ни информирали за отказа си от настоящия договор. Срокът се счита за спазен, ако ни изпратите обратно стоките преди изтичането на 14-дневния срок. Вие трябва да поемете преките разходи по връщане на стоките.
5. При упражняване на правото на отказ, разходите за връщане на доставените стоки са за сметка на потребителя и от сумата, която Потребителят е платил по договора се удържат разходите за връщане на стоката. www.FunkyART.bg няма задължение да възстанови допълнителните разходи за доставка на стоките, когато Потребителят изрично е избрал начин на доставяне на стоките, различен от най-евтиния вид стандартна доставка, предлагана от www.FunkyART.bg
Вие отговаряте изцяло единствено за намаляване стойността на стоките вследствие на изпробването им, различно от необходимото за установяване на тяхното естество, характеристики и добро функциониране.

ФОРМУЛЯР ЗА УПРАЖНЯВАНЕ НА ПРАВОТО НА ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА ОТ РАЗСТОЯНИЕ (съгласно Приложение № 6 към чл. 47, ал. 1, т. 8и чл. 52, ал. 2 и 4 от ЗЗП)

Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора:

(Попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено, ако желаете да се откажете от договора)

С настоящото уведомявам/уведомяваме*, че се отказвам/отказваме* от сключения от мен/нас* договор за покупка на следните стоки*/за предоставяне на следната услуга*:
……………………………………………………………………………………………….…………………………………………………………………………………………………………….…………………..………………………………………………………………………………………….………

Поръчано на*/получено на*: …………………………………………………………………………
Име на потребителя/ите: …………………………………………………………………………….
Адрес на потребителя/ите: …………………………………………………………………………..

Подпис на потребителя/ите: ………………………………………………………………………
(само в случай, че настоящият формуляр е на хартия)

Дата: ……………………………………………………………………………………………………

Нека изпращането е до:
1. „Грозданов Инженеринг 7“ ЕООД, гр. Пловдив, ул. „Свети Климент“ №12 , телефонен номер: 0896866010
Или
2. На електронната поща: store@funkyart.bg

VII. НАДЗОРНИ ОРГАНИ
Комисия за защита на личните данни
Адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2,
тел.: (02) 940 20 46, факс: (02) 940 36 40
Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Уеб сайт: www.cpdp.bg
Комисия за защита на потребителите
Адрес: 1000 гр. София, пл.“Славейков“ №4А, ет.3, 4 и 6,
тел.: 02 / 980 25 24, факс: 02 / 988 42 18, гореща линия: 0700 111 22
Уеб сайт: www.kzp.bg

VIII. НЕРЕДНОСТИ, ВРЪЩАНЕ, ОБЕЗЩЕТЕНИЕ

1. www.FunkyART.bg не носи отговорност за качествата на готовия продукт, пряко зависещи от проекта, предоставен му от поръчващия, а именно:
– Изображение с ниско качество, в следствие на некачествена картинка, предоставена от поръчващия;
– Неприемлив външен вид на продукта, в следствие на чисто естетически несъответствия, произхождащи от проекта, предоставен от поръчващия чрез модула „Създай дизайн“;
– Включително и други, неизброени подробно.
2. В зависимост от причината за некачествената изработка на даден продукт и при вина на Изпълнителя, www.FunkyART.bg се задължава да поправи нередностите, в следствие на това, по един от следните начини, избран от поръчващия:
Чрез изработка на нов продукт по същия проект за сметка на Изпълнителя;
Чрез изработка на артикул по нов проект на същата стойност;
Чрез отстъпка при избор на артикул;
Чрез връщане на сумата, платена по договора.
3. Поправката на нередностите от www.FunkyART.bg се осъществява в рамките на 15 дневен срок, след потвърждаване от негова страна, че признава нередността да е по негова вина.
4. Оценката за произхода на нередността по готовия продукт се извършва на база на изпратена снимка с предполагаемата нередност от поръчващия на изпълнителя.
5. Отказът на поръчващия да приеме доставения му от куриерската служба продукт, изработен от www.FunkyART.bg по негов проект, се счита за неизпълнение на настоящия договор, като в този случай www.FunkyART.bg има право на обезщетение в двоен размер на цената на настоящия договор.

IX. ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

1. Защитата на личните данни на клиентите е важна за www.FunkyART.bg. Затова обработваме Вашата информация изключително въз основа на приложимото законодателство, конкретно GDPR, Закона за защита на лични данни (ЗЗЛД) и Закона за електронната търговия (ЗЕТ). В тази декларация ви информираме за най-важните аспекти от обработването на Вашите данни на нашия уебсайт – www.FunkyART.bg
Какво се случва с данните Ви, след като се свържете се нас?
Когато ни пишете чрез формуляра на нашия уебсайт, ни пращате имейл или направите поръчка на наш продукт, ние съхраняваме данните Ви за период от 360 дни, така че да можем да обработим искането Ви, както и за да отговорим на Ваши последващи въпроси. Няма да споделяме тази информация с трети лица без Вашето изрично съгласие!
След изтичане на този период, ние Анонимизираме вашите данни, което означава, че всяко текстово поле съдържащо лични данни ще бъде заменено с „GDPR-ДД-ММ-ГГГГ“, където ДД-ММ-ГГГГ е настоящата дата. ID-та и IP адреси ще бъдат изтрити.
С Вашето съгласие Вие давате право на www.FunkyART.bg да обработва личните Ви данни, необходими за изпълнение на поръчките в електронния магазин и изпълнението на договора. При необходимост ние може да изискваме от Вас да се легитимирате, а в случай на забравени потребителско име или парола, www.FunkyART.bg може да приложи обявената Процедура за изгубени или забравени имена и пароли.

2. Съхраняване на Вашите данни
Обръщаме внимание, че с цел облекчаване на процеса по поръчка и покупка, както и последващото изпълнение на договора с Вас, съхраняваме Вашия IP адрес, както и Вашите имена, адрес, имейл адрес и телефон за 360 дни от датата на вашата поръчка.
Предоставените от Вас данни са ни нужни, за да изпълним своите договорни или предоговорени задължения спрямо Вас. Не предоставяме тези данни на трети лица, с изключение на
– обработващия плащането доставчик на платежни услуги Юробанк България АД,
– куриерската фирма, с която Ви доставяме покупката – Спиди АД и Еконт експрес ООД и
нашият счетоводител.

3. При незавършена поръчка изтриваме въведените по нея данни след 30 дни от нея. При завършена поръчка и изпълнен от наша страна договор на основание чл. 6, ал. 1, букви (а) и (б) от GDPR съхраняваме всички данни по правоотношението до изтичане на предвидения в чл. 12 от Закона за счетоводството (ЗСч) 10-годишен срок.

4. Бисквитки
Нашият уеб сайт www.FunkyART.bg използва така наречените „бисквитки“. Това са малки текстови файлове, които се зареждат в браузъра и се съхраняват на Вашето крайно устройство. Те са безобидни.
Използваме ги, за да поддържаме сайта си лесен за употреба. Някои „бисквитки“ остават съхранени на устройството Ви, докато не ги изтриете. Те ни позволяват да разпознаем Вашия браузър при следващото ви посещение в нашия сайт.
Използваме „бисквитките“ на основание чл. 4а от Закона за електронната търговия (ЗЕТ) и член 6, ал. 1, буква (е) GDPR.
Ако не сте съгласни с това, можете да откажете съхраняването, като настроите браузъра си така, че да Ви информира, когато някой сайт иска да запамети на устройството Ви „бисквитки“, а Вие съответно да ги приемате или не.
Имайте предвид, че деактивирането на „бисквитките“ във Вашия браузър може да ограничи функционалността на нашия сайт за Вас.

5. Анализ на интернет трафика
www.FunkyART.bg анализира потребителския интернет трафик. За тази цел използваме „бисквитки“, които ни позволяват да анализираме как потребителите използват нашия сайт.
Можете да предотвратите това, като настроите браузъра си така, че да не позволява съхраняването на „бисквитки“.
Обработването на данните за анализ на интернет трафика се извършва въз основа на член 6, ал. 1, буква (a) и / или (е) GDPR.
Легитимният ни интерес по смисъла на GDPR се състои в подобряване функционалността на нашия сайт. Ценим личната неприкосновеност на потребителите си, поради което данните, които използваме за анализ на уеб трафика, биват анонимизирани от нашата система на сайта.

6. Вашите права
Имате право на достъп до Вашите данни, които обработваме, както и право на коригиране, изтриване (право „да бъдете забравени“), ограничаване на обработката, преносимост на данни, оттегляне на съгласието и възражение.
Ако смятате, че нашето обработване на Вашите данни нарушава разпоредбите за защита на лични данни или ако смятате, че правата Ви според тези разпоредби са били нарушени по някакъв начин, можете да се обърнете към компетентния административен орган. В България това е Комисията за защита на лични данни.
Свържете се с нас по един от следните начини:
„Грозданов Инженеринг 7“ ЕООД
На телефон: 0896866010 , по имейл store@funkyart.bg или на адрес: гр.Пловдив, ул.Свети Климент 12

X. ИЗМЕНЕНИЯ

Настоящите Общи условия могат да бъдат променяни по всяко време от www.FunkyART.bg без уведомяване на потребителите. Промените могат да произтичат и от изменения в българското законодателство. www.FunkyART.bg не носи отговорност, ако потребителят не е прочел последния вариант на Общите условия. Евентуалната недействителност на някоя от разпоредбите на тези общи условия няма да води до недействителност на целия договор. Всички спорове между страните по този договор ще бъдат разрешавани от компетентния съд или Комисията за защита на потребителите.

ОБЩИ УСЛОВИЯ за юридически лица.

www.FunkyART.bg е онлайн магазини на територията на страната, предлагащ асортимент от мъжки, дамски и детски тениски, потници, блузи, бебешки бодита, чаши, чанти и различни артикули с печат. www.FunkyART.bg е собственост на фирма „Грозданов Инженеринг 7“ ЕООД

I. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ
1. Общите условия на www.FunkyART.bg се прилагат за всички сделки между www.FunkyART.bg и негови Клиенти – юридически лица по повод на предлагани от www.FunkyART.bg стоки и услуги, освен ако прилагането им не е изключено изрично с писмен договор.
2. Общите условия действат, считано най-ранното от:
а) отправяне на оферта от www.FunkyART.bg;
б) заявяване на стока/услуга от Клиента;
в) сключването на индивидуален писмен договор, който не изключва прилагането на Общите условия;
г) настъпване на друго релевантно обстоятелство. За избягване на съмнение се счита, че Общите условия действат не по-късно от момента на предаване на стоките/услугите.
3. В случай, че отделни клаузи на Общите условия станат изцяло или частично недействителни, недействителността им не засяга валидността на останалите условия или обвързващата им сила. Страните ще предоговорят, с добра воля, условията на всяка недействителна клауза, а при невъзможност за постигане на съгласие, същата ще бъде заменена по право от съответната повелителна правна норма.
4. Счита се, че за www.FunkyART.bg е налице отказ от право, само когато отказът е формулиран в надлежно подписан писмен документ, с изрично посочване на правото, от което www.FunkyART.bg се отказва.

II. ОФЕРТИ И ПОРЪЧКИ
1. Офертите на www.FunkyART.bg са валидни до изтичане на определения в тях срок. Условията по офертата са конфиденциални и се отнасят само и единствено до Клиента, за когото са изготвени. Всякакви устни договорки, имат сила след надлежното им писмено потвърждение от страна на www.FunkyART.bg.
2. Поръчка/заявка на Клиента става валидна за www.FunkyART.bg, само ако:
2.1. е направена чрез одобрените средства за комуникация: телефон за информация и поръчки 0896866010; чрез електронния ни магазин: www.FunkyART.bg или по e-mail.
2.2. е потвърдена от www.FunkyART.bg в писмена форма, по телефон или чрез извършване на доставка в съответствие на поръчката.

III. ДОСТАВКИ
1. Количеството на доставката се определя според потвърдената от www.FunkyART.bg поръчка. www.FunkyART.bg има право да извършва частично доставки и/или да се освободи от задължението си за доставка, в случай, че складовата наличност от съответната стока не е достатъчна, за да задоволи потребностите на всички Клиенти, за което Клиентът е предварително уведомен.
2. Доставките се осъществяват в срок, съгласно съществуващия вътрешен план за доставки на стоките на www.FunkyART.bg. Клиентът ще бъде предварително уведомен за срока на доставката на поръчаните от него стоки, освен ако писмено не е уговорен друг срок на доставка.
2.1. www.FunkyART.bg извършва безплатна доставка до адреса на клиента си – юридическо лице при същите общи условия за доставка, важащи и за физическите лица с тази разлика, че безплатната доставка не се отнася за поръчки с тегло над 15 кг;
2.2. Стойността на доставката при поръчка под посочените в точка 2.1 прагове ще бъде съобщавана при всеки отделен случай на Клиента.
3. Рискът от случайното погиване/повреждане на стоките, както и рискът от всякакви разходи, които биха могли да възникнат във връзка със стоките, в това число разходи за тяхното съхранение, се прехвърлят върху Клиента в момента на предаване на стоките на Клиента.
4. Приемането на стоките от страна на Клиента удостоверява одобрението от Клиента на количеството, опаковката и видимото качество на стоките.
5. Клиентът се задължава да оказва възможното съдействие на www.FunkyART.bg във връзка с доставката, както и да го уведомява за обстоятелства, които могат да затруднят доставката.
6. Стоките се доставят с качество и с опаковка, според обичайната търговска практика, освен ако изрично двете страни не са се уговорили за нещо различно.
7. Използването, третирането, обработването /ремонта/ на стоките от Клиента се осъществява за негов риск. www.FunkyART.bg не носи отговорност за съответствието на доставените стоки с целите, за които Клиентът възнамерява да ги използва, нито за вреди от какъвто и да било характер, които могат да възникнат като следствие от обработването/ремонта, които Клиентът самоволно е предприел. Клиентът се задължава да използва стоките в съответствие с тяхното предназначение за употреба и спазвайки точно предоставените му инструкции за употреба.
8. Предлаганите от www.FunkyART.bg стоки са с ниво на безопасност, съгласно действащите норми за безопасност.
9. www.FunkyART.bg не отговаря за неизпълнение в широк смисъл, причинено от форсмажорен случай (непреодолима сила, случайно събитие или друго обстоятелство извън контрола на www.FunkyART.bg. При форсмажорен случай, Клиентът няма право да отменя/отказва приемането на доставки, извършени със забавяне. Клиентът има право да даде на www.FunkyART.bg разумен срок за изпълнение, след изтичането на който, при липса на изпълнение, има право да откаже доставката и/или да прекрати договора чрез отправяне на писмено предизвестие с незабавно действие.
10. При виновна забава за доставка, Клиентът може да даде на www.FunkyART.bg допълнителен срок с писмено известие, след изтичането на който при липса на изпълнение, има право да откаже доставката чрез отправяне на писмено известие с незабавно действие. Допълнителният срок не може да бъде по-кратък от срока на доставка.
11. Собствеността на стоките преминава върху Клиента с пълното изплащане на всички суми, дължими от Клиента, с оглед на бизнес отношенията му с www.FunkyART.bg. Клиентът няма право да откаже да изплати приети стоки, като предложи връщането им на www.FunkyART.bg.

IV. ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ
1. Клиентът заплаща на www.FunkyART.bg стоките по цени, в сила към датата на издаване на фактурата или по други цени, изрично и предварително писмено договорени между страните. Клиентът се съгласява, че www.FunkyART.bg може да променя едностранно обявените цени на стоките, като промяната влиза в сила незабавно след уведомяването, което се счита за извършено чрез обявяването на новите цени в Интернет страницата на . Вече потвърдените поръчки за доставка на стоки се заплащат по цени, действащи към момента на потвърждаване на поръчката.
2. Плащания се извършват незабавно след издаване на фактурата, освен ако не е уговорено друго. В случай, че е уговорен друг срок, той се отбелязва в издадената фактура. В случай, че не е посочено точно основанието за плащане, плащането погасява задълженията по реда на възникването им.

V. РЕКЛАМАЦИИ
1. Рекламации за липси и други явни недостатъци могат да бъдат предявени писмено при приемане на стоките от Клиента. В противен случай, стоките се считат за приети. В случай на своевременна, точна и основателна рекламация за недостатъци, www.FunkyART.bg може по своя преценка да замени стоките с недостатъци, да допълни доставката с липсващите стоки или да обезщети Клиента за недостатъците.
2. Рекламации за недостатъци, които поради естеството си, не могат да бъдат забелязани при обикновен преглед, могат да бъдат предявени писмено веднага след откриването им, но не по-късно от един месец от приемането на стоките, освен за стоките, за които има издадена търговска гаранция, с посочен друг срок за отправяне на рекламации. Пропускът за уведомяване в тези срокове се приравнява на одобрение на стоките. Рекламациите следва да бъдат придружени от съответните доказателства и друга релевантна документация. В случай на констатирани недостатъци, www.FunkyART.bg може да замени стоките с недостатъци или да обезщети Клиента за недостатъците.
3. Рекламацията за недостатъци на определена стоки не дава право на Клиента да отказва последващи доставки по същото или друго правоотношение. www.FunkyART.bg не отговаря за недостатъци, които могат да бъдат отстранени от Клиента без значителни усилия.
4. В случай на замяна на стоки с недостатъци, www.FunkyART.bg определя разумен срок, в който се задължава да се разпореди с рекламираните стоки.

VI. ОТГОВОРНОСТ
1. www.FunkyART.bg отговаря само за вреди, причинени умишлено или при груба небрежност, при нарушение на съществено договорно задължение. www.FunkyART.bg носи отговорност само за преките вреди от доставката. В случай на забава за доставката и ако страните не са съгласни на отсрочка или не постигнат споразумение, отговорността на www.FunkyART.bg не може да надвишава 10 % (десет процента) от стойността на доставката, съгласно издадената фактура.
2. www.FunkyART.bg не носи отговорност за забавено приемане или необоснован отказ за приемане на стоки от Клиента. При забава за приемане и/или необоснован отказ за приемане на стоки, Клиентът не се освобождава от задължението си за заплащане на доставените му стоки. Клиентът заплаща на www.FunkyART.bg всички произтекли разходи от неоснователния отказ и/или забава за приемане на стоките, включително но не изчерпателно разходите за тяхното съхранение и транспортиране.
3. Клиентът няма право да прихваща свои вземания с вземания на www.FunkyART.bg, освен ако същите не са предварително договорени и изрично писмено признати от www.FunkyART.bg.
4. В случай на забава на плащане, Клиентът дължи на www.FunkyART.bg неустойка в размер на 0,5 % (нула цяло и пет десети процента) от стойността на дължимата сума за всеки ден забава до окончателното и изплащане, освен ако страните писмено не са уговорили помежду си друга неустойка. Това не лишава www.FunkyART.bg от правото да претендира реално претърпените вреди, надвишаващи размера на неустойката. Клиентът заплаща и всички разходи, свързани със съдебното и/или извънсъдебното събиране на вземанията. В случай на забава за плащане на дължими суми с повече от 20 (двадесет) календарни дни, www.FunkyART.bg има право да прекрати чрез отправяне на писмено предизвестие с незабавно действие, всички преференциални условия, в полза на Клиента, ако са уговорени такива, в това число търговски отстъпки и др., както така и по своя преценка да прекрати едностранно договора.
5. www.FunkyART.bg може да предостави правото на Клиента да прави заявки и да получава доставки без оглед на падежите на плащанията по вече издадени фактури, като във всеки един период от време сумата на доставените, но все още незаплатени стоки от Клиента не може да надхвърля изрично посочената сума, която страните наричат помежду си и приемат за “стоков кредитен лимит”.
6. При надхвърляне на стоковия кредитен лимит, www.FunkyART.bg има право да откаже или забави изпълнението на текуща заявка за определен от него срок, в който Клиентът трябва да извърши плащания по предходни доставки, така че да попадне в рамките на стоковия кредитен лимит. www.FunkyART.bg има право да откаже или забави изпълнението на текуща заявка за определен от него срок и в случаите, когато е налице забава в плащането на вече извършени доставки, независимо дали е достигнат стоковия кредитен лимит или не.
7. В случай, че www.FunkyART.bg и Клиентът постигнат съгласие за отложено плащане, с оглед точното и добросъвестно изпълнение на задълженията на Клиента за заплащане в срок да доставените му стоки, да поиска от Клиента да предостави гаранции на www.FunkyART.bg гаранции и/или обезпечения за добро изпълнение, които могат да бъдат под различна, предвидена в действащото законодателство форма – запис на заповед, банкова гаранция, залог и др. подобни, съобразно договореното и за сума равна на задължението.

VII. ДРУГИ РАЗПОРЕДБИ
1. Настоящите Общи условия могат да бъдат променяни или допълвани едностранно от www.FunkyART.bg, като промените се обявяват в Интернет страницата ни www.FunkyART.bg. Датата на влизане в сила на промяната/допълнението се указва изрично, в случай че е различна от датата на обявяване в Интернет страницата на www.FunkyART.bg.
2. Търговските условия на Клиента не са приложими за www.FunkyART.bg, освен ако страните не уговорят писмено друго.
3. В уредените с тези общи условия случаи на прекратяване на договора, прекратяването има действие за напред и не засяга стоките, които са приети от Клиента преди датата на получаване на известието.
4. За неуредените в тези Общи условия въпроси се прилага действащото българско законодателство.99

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.